Közvéleménykutatás

Mi alapján választ kivitelezőt ?
Mit gondol a polisztirol zsalus technológiáról?
 

7 meggyőző érv

 

1. Alacsony ár

Energiatakarékos rendszerünk ára (konstrukciótól függően) nem magasabb, sőt gyakran olcsóbb is, mint a "hagyományos" anyagokból épülőké. Az anyagár alapvetően magasabb, mint a szimpla tégláé, azonban harmadannyi szükséges a rendkívül drága élőmunkából, nincs szükség külön hőszigetelő rendszerre, gyorsabb az ütemezés, kevesebb a sitt, stb. Sokszor olcsóbban épül fel egy általunk készített energiatakarékos ház, mint egy hagyományos.

2. Hőszigetelés: EU követelmények felett

Egy anyag hőátbocsátási képességét a hőátbocsátási tényezővel (U) jellemezzük, ami megmutatja, mennyi hőenergia szökik el egy építőelemen keresztül 1 fokos hőmérséklet-különbség esetén. Minél kisebb az U értéke, annál jobb a hőszigetelés, és annál több energiát spórolhatunk. EPS zsalus házak U értéke 0,24 W/m2K, ami kb. fele az egyéb falazatokénak. További rendszerelemeink alkalmazásával ez az érték tovább csökkenthető, legjobban szigetelő elemünk 0,11 W/m2K, ezen falazat szigetelőképessége a megszokott négyszerese. Hagyományos építőanyagokkal ugyanezt a hőszigetelési értéket elérni kb. dupla költség lenne.

3. Nagyobb belterület

Az általunk készített családi házak korszerűbbek és helytakarékosabbak, mint a hagyományos téglaházak. Mivel az EPS zsalus beton falazat rendkívül, így a falak vastagsága kisebb lehet, ami által közel 10%-kal megnövelhető egy ház hasznos alapterülete. Például egy 110nm-es családi háznál plusz egy szoba nyerhető (10-11nm) az energiatakarékos rendszerrel.

 

4. Hőhíd mentes "legó"

Azoknál a pontoknál, ahol eltérő hővezetési képességű szerkezeti elemek találkoznak, hőhidak keletkeznek. Mivel a jobb hővezetési képességű anyagok hamarabb, a rosszabb hővezetési képességűek lassabban hűlnek le, a hőhidak következménye a gombás, penészes fal. Rendszerünk 100%-ban hőhíd mentes, mivel a szerkezeti elemek legó módjára egyféleképpen, rendkívül pontosan illeszthetők össze.

 

 

 

5. Hosszú élettartam, korróziómentesség

Az első ilyen, energiatakarékos családi házak Németországban épültek, több, mint fél évszázada. Állagukat rendszeresen vizsgálják, de azok szinte változatlanul őrzik eredeti állapotukat. Nincs morzsolódás, nincsenek repedések, nincs vizesedés! Így igazán gondozásmentes és hosszú távú megoldás lehet ez a fajta építkezés.

 

 

6. Tiszta építkezés

A polisztirol zsalus építkezésnél rendkívül kevés az összegyűlő hulladék, sitt. Nincsenek téglatörmelékek, nincs kavics és homok kupac! Az EPS zsalus rendszerrel nemcsak gyorsan és egyszerűen hanem rendkívül tisztán is kivitelezhető minden ház, épület.

Az építkezés helyszíne tiszta marad, a munka zaj- és hulladékmentes.

 

7. Gyorsabb kivitelezés

A technológiából adódó előnyök közé tartozik, hogy kevesebb vízmennyiséget viszünk be feleslegesen az építkezés során a falakba (pl. vakolat). ennek köszönhetően nem kell a hosszú száradási idővel számolni, és nem kell a következő munkafolyamatot tétlenül "bevárni". Ez jelentősen lerövidíti a kivitelezési időt.

 

 

 

 

tovább>>  zsaluzó elemek