Közvéleménykutatás

Mi alapján választ kivitelezőt ?
Mit gondol a polisztirol zsalus technológiáról?
 

ZSALUZÓ ELEMEK, EPS ZSALU

 

Az EPS zsalu előnyei

A polisztirol zsalus technológia – a cégünknél alkalmazott EPS zsalu rendszer – rendkívül sok előnnyel rendelkezik a hagyományos építésű házakhoz képest. Az alábbiakban ezeket ismertetjük röviden.

Teherbírás és biztonság

A hagyományos szerkezetűekhez képest a polisztirol zsalus épületek több, mint 5-ször erősebbek, stabilabbak. Egy EPS zsalu szerkezettel készült fal ellenállóbb a földrengésekkel, speciális igénybevétellel szemben. A vizsgálatok alapján az EPS zsalus fal tűzvédelmi osztályba sorolása: B-REI 60.

Hatékony energiafelhasználás

A polisztirol zsalus fal hőátbocsátási képessége 0,26 W/m2K, de ez tovább fokozható akár 0,11 W/m2K -ig. Ez nem csak rendkívül kedvező érték, de ennek köszönhetően az EPS zsalus technológiával akár passzívházak is kialakíthatók.

Kiemelkedő hangszigetelés

A polisztirol zsalus falak révén sokkal csendesebb, nyugodtabb belső környezet biztosítható, ugyanis az EPS zsalu teljes mértékben megfelel a hanggátlási követelményeknek. A hagyományos szerkezetű épületekhez képest 2-szer magasabb eredménnyel bír. (Egy hangos külső zaj a polisztirol zsalus falakon belül csak halk suttogás.)

Kellemes mikroklíma

A minél jobb levegőminőség érdekében belül gipsz vagy gipszkarton burkolatot alkalmazunk, így sokkal kellemesebb mikroklíma alakítható ki, mint egy hagyományos mész-habarcs vakolattal.

Környezetbarát felhasználás

Az EPS zsalu szerkezettel készült épületeket évszázadokra tervezték. A polisztirol zsaluk alkalmazásával megőrizzük az értékes természeti kincseket, továbbá rendkívül hatékony energia felhasználása révén csökken az energiafogyasztás (gáz, áram). A rendszer alkalmazásával elősegíthetjük a környezetbarát épületek elterjedését.

Az EPS zsalus rendszer alkalmazása beruházás a jövőbe.

 

tovább>>  A "lélező fal meséje"