Közvéleménykutatás

Mi alapján választ kivitelezőt ?
Mit gondol a polisztirol zsalus technológiáról?
 

Energiatakarékos, a falazat:

A polisztirol zsalu nem csak zsalu, hanem egyben szigetelés is. Kívülről és belülről egyaránt precízen szigeteli. Így a ház illetve a falak, már eleve „rendelkeznek" hőszigetelő réteggel, nem kell azt utólag felhelyezni. Ez számokban (szinte hihetetlen) a „hagyományos" téglaházakhoz képest 50-70%-os költségmegtakarítás érhető el, tehát kb. ennyivel olcsóbb is téli fűtése és nyári hűtése. Nem csak építkezéskor, de hosszútávon is rendkívül pénztárcakímélő megoldás!
Energiatakarékos, a szervezés:

Nem kell napokat szervezni és főleg aggódni, hogy a tégla időben odaérjen, hogy az áthidalók rendben legyenek, hogy a homok elég legyen, hogy a törmeléket elfuvarozzák, stb. Főleg, ha cégünk végzi az építkezést, akkor lehet igazán csak gondtalan az építkezés .

Ezen tulajdonságai teszik igazán energiatakarékossá házainkat. Mint említettük ez a tulajdonság a leghangsúlyosabb, de emellett számos más kedvező tulajdonsággal is rendelkeznek ezek a házak. Apróbb, de fontos tulajdonságaik:

Pénztakarékos:

Mivel a polisztirol zsalus házak ugyanannyiból előállíthatóak, mint egy hagyományos bloktéglás ház, így a megépülését követően első naptól már költséget takarít meg a tulajdonosának. Azaz a beköltözést követően már Önnek jelentekzik a megtakarítás az alacsony üzemeltetésből.

Minél nagyobb alapterületről beszélünk, annál inkább nő a különbség a "hagyományos" téglaház és az energiatakarékos ház között, az utóbbi előnyére. (Fő magyarázat: Csakúgy, mint a fejlettebb országokban, hazánkban is kezd eltolódni a hangsúly. Ma már nem az alapanyagot, hanem főként a tudást, az élőmunkát kell bőkezűen megfizetni. A szakmunka, a fizikai munkavégzés egyre drágább és ez a jövőben csak fokozódni fog. Így már érthetőbb, hogy mennyivel előnyösebb a könnyű polisztirolos építkezés. Nem kell számtalan fizikai munkás az anyagmozgatáshoz, a „kéz alá segítéshez". Nem kell egyszerre több kőműves, szakmai irányító, hogy több ponton haladjon az építkezés. Szóval a „hagyományossal" ellentétben sokkal kevesebb drága élőmunkára van szükség.) A kevesebb élőmunkán túl egyéb járulékos költségek is jelenthetnek lefaragást. Kevesebb szállítási, tárolási költség, kevesebb építkezési hulladék elszállíttatása, gyorsabb haladás, kevesebb munkával, minimális kifizetett feleseleg, maradék, stb.

Időtálló:

Egy biztos, Németországban több, mint 50 éve épült az első ilyen, energiatakarékos ház és máig tökéletesen működik.

Ez a típusú rendszer alkalmas az alternatív hűtési/fűtési módok felhasználására.Miért?

  • mert elég a kézmeleg víz a otthona fűtéséhez
  • mert nem nyeli el a fal a meleget
  • mert kívállóan szigetel

vissza