Közvéleménykutatás

Mi alapján választ kivitelezőt ?
Mit gondol a polisztirol zsalus technológiáról?
 

Gyakori kérdések

 

Mérgező-e a polisztirol-keményhab?
Gyorsan ég?
Lehet építkezni fagy esetén is?
Hogyan rögzíthetjük a képeket és a konyhaszekrényeket?
Ütésre érzékenyek a belső falak?
Milyen tartós az energiatakarékos ház?

Bővebb információért kattintson ide!

 

Mérgező-e a polisztirol-keményhab?

Nem, hisz az anyag a legtisztább építőanyagokhoz tartozik, a legmagasabb követelményekkel, főként az élelmiszerekkel való összeegyeztethetőség terén: Még az olyan érzékeny élelmiszerek is csomagolhatók polisztirol keményhabba, mint a hal.

A polisztirol keményhab ezeknek a biológiai teszteknek is megfelel: Az anyagot alkalmazzák méhkasokhoz, tojóládákhoz és mikroorganizmusok felnevelő edényeihez.

Egy angol intézetben a polisztirol ártalmatlanságát olyan formában vizsgálták meg, hogy kísérleti állatok* ételét 2 évig 5% tiszta polisztirollal dúsították. Mivel a polisztirol-keményhab 97%-ban levegőpórusokból és 3%-ban polisztirolból áll, ez azt jelentené, hogy az állatoknak az étel másfélszeres térfogatát 2 éven keresztül polisztirol-keményhab formájában adták.

Az eredmény: Az állatok a polisztirolt megemésztetlenül kiválasztották, a kísérleti állatok pedig a legjobb egészségnek örvendtek.

A betont is alkalmazzák például biológiai szempontból kifogástalan és ideális anyagként öreg fák sebeinek feltöltéséhez.

Idézet a Hesseni Környezetvédelmi Minisztérium dok

Gyorsan ég?

A zsaluzó elem nehezen gyulladó keményhabból készül. Az anyag önmagában nem éghető. Ezen túlmenően a belső és külső vakolat is védi az elemet az esetleges lángoktól. mából: „Egy építőanyag természetes származása még nem garantálja ártalmatlanságát egészségügyi szempontjából, éppúgy, mint ahogy a modern műanyagoknak sem kell egészségre ártalmasnak lenniük."

Lehet építkezni fagy esetén is?

Az anyag alkalmazható téli építkezésekhez is. Ha éjszakai fagy fenyeget, a feltöltött falat egyszerűen csak letakarjuk. Az elemek jó szigetelése és a beton saját melege megakadályozzák, hogy a fagy a betonmaghoz hatoljon.

Hogyan rögzíthetjük a képeket és a konyhaszekrényeket?

Függőszekrények esetén a belsőtéri szigetelésben kihagyást képezünk ki, és dübellel párnafát rögzítünk fel. Ezen minden további rögzítés elhelyezhető. A képeket X-kampószegekkel rögzítjük, a nehéz képeket, a könnyű fali szekrénykéket és a polcokat a szokásos kerettiplikkel a betonmagban vagy iso-tiplikkel horgonyozzuk le.

Ütésre érzékenyek a belső falak?

A belsõ falak ugyanolyan robusztusak, mint a szokványos falak. Errõl gondoskodik a betonmag, a belsõ és külsõ szigetelés, valamint a belsõ- és külsõtérben szükséges kb. 10 mm-es vakolatréteg. Ebben az esetben háromhéjú falazatról beszélünk.

Milyen tartós az energiatakarékos ház?

E típusú masszív-házak is éppolyan stabilak, mint a kõbõl készült házak. A legrégebbi keményhab-szigeteléssel ellátott ház kereken 50 éves és a legcsekélyebb öregedési jeleket sem mutatja. A betonmagot ezentúl a szigetelés védi biztonságosan az idõjárás befolyásaitól.

tovább>>gyorskérdések