Közvéleménykutatás

Mi alapján választ kivitelezőt ?
Mit gondol a polisztirol zsalus technológiáról?
 

Jobb klíma

A szigeteletlen hideg kültéri építőelemek sugározzák a hideget, és egészségtelen huzatot okoznak a lakótérben. Mindemellett ezek a rosszul vagy nem szigetelt építőelemek gyakran nedvesek, már csak a megfelelő hőmérsékletesés mellett a kültéri falszerkezeteken vagy falszerkezetekben fellépő lecsapódott víz miatt is. Ez befolyásolja a lakók kellemes közérzetét és az egészségét, mindemellett pedig jelentős épületkárokat okoz. Utóbbiakat a tapétákon és a belső vakolaton látható sötét foltokról ismerhetjük fel, ahol fokozottabban találhatók hőhidak.

Persze számos rosszul szigetelt könnyűszerkezetes és tetőkonstrukció esetében is adódnak problémák, például a tetőtéri lakóterekben, ahol a drága egyidejű fűtés és szellőztetés ellenére is dohos szaggal találkozhatunk. Ez rendszerint a konstrukcióban lévő lecsapódott vízre vezethető vissza. A lecsapódott víz akkor keletkezik a belső részben, ha az építőelemben uralkodó hőmérséklet csökken és a diffundáló páratartalom hidegebb rétegekkel és pontokkal lép érintkezésbe. Ez a lecsapódott víz penészgomba és rothadás kialakulásához vezethet, ami a szobában uralkodó kellemetlen szagon vehető észre.

Polisztirol anyagnál a hőszigetelések asszimetrikus elhelyezkedése (kivűl vastagabb, belül vékonyabb) miatt érjük el, hogy a pára ne csapódjon ki a lakótérben ezzel kialakítva és fanntartva az egészséges és jó klimát.

Bővebben itt: www.meztelenmedve.hu